Viziunea mea

Viziunea mea

VIZIUNEA MEA

Politicul are rolul de a încuraja și nu frâna dezvoltarea dezvoltarea comunităților

Vorbeam zilele trecute cu un prieten împreuna cu care am ajuns la concluzia ca totuși, România s-a dezvoltat destul de mult în ultimii 25 de ani. În același timp, această dezvoltare s-a datorat cetățenilor implicați și nu a politicienilor. Cu alte cuvinte, România s-a dezvoltat în ciuda clasei politice și nu datorită ei. Asta trebuie să se schimbe, de aceea vreau să mă implic. Până acum, au fost aleși oameni despre care nu am mai auzit nimic patru ani. Începând de azi, ne implicăm direct în luarea deciziilor. Democrația reprezentativă trebuie completată. Punem în aplicare democrația participativă. Cetățenii trebuie să aibă un cuvânt de spus în toate deciziile și după alegeri, prin audieri publice, plebiscit, dezbateri, referendum, inițiativă cetățenească. Așa funcționează, cu adevărat, societatea civilă.

Acțiunea fără viziune este o pierdere de timp. Viziunea fără acțiune este visare cu ochii deschiși. Dar acțiunea cu viziune poate schimba lumea. Nelson Mandela

 

Obiective, nu promisiuni

Până acum, aleșii au făcut doar promisiuni electorale despre care nu am mai auzit nimic patru ani. Începând de azi, fixăm obiective concrete. Știm ce facem, de ce facem, cum facem, cât costă și în cât timp.

Nu mai credem în promisiuni, ci evaluăm îndeplinirea obiectivelor asumate, exact ca într-un contract privat. În cazul depășirii termenelor și a costurilor, viitoarele generații nu trebuie să plătească greșelile noastre.

Leave a Reply

Close