Starea actuală

Starea actuală

De prea mult timp, gălățenii au uitat ce înseamnă să trăiești într-un mare oraș. Galațiul nu mai este un mare oraș. Să fim sinceri: am devenit un mic orășel de provincie, fără pretenții prea mari. Deși ne comportăm ca un bolnav în fază terminală, realitatea este că nu e totul pierdut. Ne-am învățat cu puțin. Ne-au învățat cu puțin. Ne-am învățat cu planuri mici, obiective mici, aspirații mici, așteptări mici. Pe unii dintre noi, cu bere și mici.

Când bate vântul schimbării există cei care construiesc adăposturi dar și cei care construiesc mori de vânt.

Valorile mele

Suntem aproape de a ajunge la un punct din care nu ne mai putem întoarce. Ultima șansă de a ne reîmplini destinul de mare oraș sunt aceste alegeri. Este ultima șansă de a gândi mare. Să ne fixăm planuri mari, obiective mari, aspirații mari, așteptări mari. Pentru a ne salva, nu sunt suficiente platformele, programele, propunerile și fluturașii și broșurile care ne sunt prezentate. 

E nevoie de ceva mai mult. E nevoie de viziune, de valori, de strategii pentru îndeplinirea unor scopuri precise, de obiective clare, cuantificabile, încadrate în timp. E nevoie de un Masterplan pentru Salvarea Galațiului.

Leave a Reply

Close