Locuințe

Locuințe pentru tineri

Locuințe pentru tineri

foto: casepractice.ro

Administrația publică ar trebui să susțină o hotărâre de Consiliu Local pentru a încuraja tinerii să își întemeieze o familie la Galați și să își construiască o casă mai ieftin decât oriunde în România, beneficiind de condiții civilizate de trai. Aceștia ar beneficia de următoarele facilități:

  • Familiile de tineri ar putea aplica pentru a obține un lot de pământ de 400 mp și un proiect tip finanțat și furnizat de Primăria Galați, evaluat la o valoare de deviz de 50.000 de euro pentru o locuință de 100 mp – 6 luni.

Schimbarea nu va veni dacă îi tot așteptăm pe alții să vină să ne salveze. Noi înșine suntem salvatorii pe care i-am așteptat. Noi înșine reprezentăm schimbarea. Barack Obama

 

  • S-ar încheia un parteneriat cu instituții financiare pentru garantarea suplimentară a împrumuturilor și pentru a le facilita tinerilor care doresc să se stabilească la Galați și au un salariu net de 1200 de lei/membru de familie, să obțină credite imobiliare – 6 luni.
  • Familiile de tineri ar fi scutite de plata autorizației de construcție, în cadrul programului.
  • Familiile de tineri ar fi scutite de impozit pe proprietate în primii 5 ani de existență ai imobilului, cu posibilitatea de extindere pentru încă 5 ani, de asemenea, în cadrul programului.
  • Programul ar fi disponibil pentru 20.000 de familii de tineri.

Leave a Reply

Close